Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Sema Karaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’yi ziyaret etti.
Merkezi Kayseri’de olan Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneğinin Başkanı Sema Karaoğlu, Başkan Yardımcısı Şafak Çivici ve Yönetim Kurulu Üyeleri Eda Velibaşoğlu ile Feride Bilgin, 6 Şubat deprem felaketinden ağır etkilenen Adıyaman’ı ziyaret ederek hem dayanışma mesajı verdi hem de üretici kadınlarla işbirliği sağlamak için bir dizi temaslarda bulundu. Ziyaretlerinin ilk durağı konteyner kent oldu. Burada kadın larla bir araya gelen KİGDER heyeti, kadınların yaşam koşullarını yakından gözlemledi ve sohbet ederek onların duygu ve düşüncelerini dinledi.
Ardından Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ile görüşen KİGDER heyeti, belediyenin desteklediği Adıpayam Adıyamanlı Üreten Girişimci Kadınlar Kooperatifi ve Üreten Eller Kooperatifi’ni de ziyaret etti. Kooperatif başkanı ve çalışanlarıyla yapılan görüşmelerde, kooperatiflerin kapasitesi ve yürüttükleri projeler hakkında bilgi alındı. KİGDER, kadınların ekonomik özgürlüklerini güçlendirmek ve onlarla işbirliği geliştirebilecek alanlar üzerine bir toplantı gerçekleştirdi.
BAŞKAN TUTDERE: “BU ANLAMLI ZİYARET KADINLARIMIZA MORAL OLACAK”
KİGDER heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tutdere, “Deprem sonrasında Adıyaman halkı, özellikle kadınlarımız, büyük bir mücadele verdi. Onların yeniden hayata tutunma çabalarına destek olmak, bizler için çok önemli. KİGDER’in bu anlamlı ziyareti, kadınlarımıza moral ve destek olacak. Kooperatiflerimizde üreten kadınlarımızın yanında olmak ve dayanışmayı büyütmek için birlikte daha güçlü adımlar atacağız.” dedi.
KARAOĞLU: “KADINLAR EN BÜYÜK YIKIMI YAŞADI”
Toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan KİGDER Başkanı Sema Karaoğlu, Adıyaman’daki kadınların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek şunları söyledi:
“Bugün Adıyaman’da olmaktan ve bu güçlü kadınların yanında yer almaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. 6 Şubat depremi hepimizde derin yaralar açtı ama en büyük yarayı bu bölgedeki kadınlar aldı. Bir anda ailelerini koruma içgüdüsü, ekonomik sıkıntılar, geçim derdi ve yeniden hayata tutunma mücadelesiyle karşı karşıya kaldılar. Kadınlar, acılarını örtbas etmek zorunda kalarak yeniden hayata sarılmak için mücadele ediyor.”