Demirtaş: Vay arkadaş ya, bu kadar mı korkuyorsunuz?

featured

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, “2018’de kronometre sıfırlandı” açıklamasına twitter üzerinden verdiği yanıta erişim engeli getirilen HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yeni bir tweet atarak engel kararına tepki gösterdi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutulan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın, “2018’de kronometre sıfırlandı” açıklamasına yanıt vererek “Seçim akşamı halk senin kronometreni durdurunca sıfırı görürsün” demişti. Demirtaş bu tweetine erişim engeli konulmasının ardından yeni bir tweet atarak tepkisini dile getirdi. Demirtaş “Vay arkadaş ya, sıfırlama tweetimi bile sıfırlamışlar! Bu kadar mı korkuyorsunuz” dedi.

ERDOĞAN’DAN ÜÇÜNCÜ KEZ ADAYLIK AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Ocak’taki açıklamasında üçüncü kez aday olmasına ilişkin tartışmalara yönelik “2018’de kronometre sıfırlandı” cümlesini kullanarak yeniden aday olacağının sinyalini vermişti. Demirtaş da bu açıklamaya tepkisini “Seçim akşamı halk senin kronometreni durdurunca sıfırı görürsün” diyerek sert bir şekilde vermişti.  Demirtaş’ın bu tweetine erişim engelim getirildi.

DEMİRTAŞ: VAY ARKADAŞ BU KADAR MI KORKUYORSUNUZ?

Demirtaş, Erdoğan’a yanıt niteliğindeki tweetine erişim engeli konmsının ardından attığı yeni tweetinde “Vay arkadaş ya, sıfırlama tweetimi bile sıfırlamışlar! Bu kadar mı korkuyorsunuz. Görüyorsunuz, her şeyden korkuyorlar arkadaşlar, her şeyden. Cesaretle direnmeye devam etmeli ve geri adım atmadan değişim düğmesine basmalısınız. Birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız.” ifadelerini kullandı.

https://x.com/hdpdemirtas/status/1621558536432926723?s=20

ERDOĞAN’IN AVUKATI ERİŞİM ENGELİ TALEP ETMİŞTİ

Demirtaş’ın “Seçim akşamı halk senin kronometreni durdurunca sıfırı görürsün” sözlerinin i Erdoğan’ın itibarını zedeleyici, kişilik haklarına haksız saldırıda bulunulduğunu savunan Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, 2 Şubat’a yaptığı başvuru ile erişim engeli talep etmişti. İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hâkimliği, erişim engeli kararı verdi. 

VERİLEN ERİŞİM ENGELİ KARARI GEREKÇESİ AÇIKLANDI

“Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, bir taraftan 17. maddesi ile kişinin manevi varlığının korunma ve geliştirilmesini, 20. maddesi ile özel hayatın gizliliği ve korunmasını; bir taraftan da 22. maddesinde haberleşme hürriyetini, 25. maddesinde düşünce hürriyetini, 26. maddesinde düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetini ve 28. maddesinde de basın hürriyetini düzenlemiş, kapsam ve sınırlarını belirlemiş ve güvence altına alınmıştır. Anayasaya uygun olarak çıkarılan (başta Türk Ceza Kanunu olmak üzere ) kanunlar ve bu arada 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yolu İle İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile de bu hak ve hürriyetlerin somut olarak nasıl korunacağı, ihlallere karşı uygulanacak yaptırımların esas ve usulleri düzenlenmiştir. Anayasa ve 5651 sayılı Kanun’un ilgili maddelerine göre değerlendirme yapılırken özgürlüğün esas, sınırlamanın ise yasal şartların varlığına bağlı olarak istisna olduğu hususu daima dikkate alınmalıdır.

Anayasanın yukarıda sayılan maddeleri arasında kurulacak dengenin, hakların kesiştiği noktalarda hangi hakkın öncelikli olarak korunacağı hususunun her somut olay için ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu değerlendirme yapılırken, bir taraftan kişilik haklarının ve özel hayatının gizliliğinin korunması, talep edenlerin sosyal konumu, unvan, makam ve görevleri, bunlar itibarı ile kamuya karşı sorumluluğu, şöhreti ve geçmişinde eylem ve söylemleri sebebiyle kamuoyunun ilgisine mazhar olup olmadığı, diğer taraftan somut olayın niteliği, bilinmesinde kamu yararı bulunup bulunmadığı, haber değeri olup olmadığı, görünür gerçekliğe uygun olup olmadığı ve bir diğer taraftan da olayda düşünce basın hürriyetini kullandığını iddia edenin beyan ve yayınlarının içeriği, bunların düşünce, kanaat, eleştiri, yorum kapsamında kalıp kalmadığı, yayının biçim ve içeriği arasında bir denge olup olmadığı, özel bir hakaret ve aşağılama kastı taşıyıp taşımadığı gibi birçok hususun birlikte düşünülmesi ve karar verilmesi gerekmektedir.

5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yolu İle İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 9. maddesi gereğince erişimin engellenmesi kararıyla kişilik haklarının korunmasının sağlanması, istisnai bir koruma tedbiri olup, başvuruya konu internet yayınlarına erişimin engellenmesi için görünüşte haklılık bulunması, zararın süratle giderilmesinin zaruri olması ve yayının kişilik hakkını apaçık bir şekilde ihlal ettiğinin daha ilk bakışta anlaşılması halinde uygulanabilecektir.”

olduğu, talepte bulunanın kişilik haklarının ihlal edilmediği belirtilerek, talebin reddedilmesine karar verildi.

Demirtaş: Vay arkadaş ya, bu kadar mı korkuyorsunuz?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Munzur Press ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!